19.04.2024

zupa dnia 14 PLN, danie dnia 21,50 PLN

TAGLIATELLE Z KLOPSAMI W SOSIE ŚMIETANOWO POROWYM cena zestawu zupa dnia i danie dnia 31 zł plus opakowania

Dania dla dzieci

 

            
NALEŚNIKI

dwa naleśniki do wyboru: z Nutellą lub serkiem waniliowym i polewą (toffie, czekolada, truskawka)
29.00
 

GRILLOWANE POLĘDWICZKI
polędwiczki z kurczaka z grilla, podawane z frytkami i marchewką
29.00
 

KOTLECIKI DROBIOWE
panierowane w panko polędwiczki drobiowe, podawane z frytkami i marchewką
29.00 

 

 

Dania główne
 

KOTLET Z DROBIU
panierowana pierś z kurczaka, podawana z frytkami lub ziemniakami 
oraz zestawem surówek lub kapustą zasmażaną
42.00
 

DE VOLAILLE
filet z piersi kurczaka zawijany z masłem i pietruszką, podawany z frytkami 
oraz zestawem surówek
46.50
 

KURCZAK FASZEROWANY
filet z piersi kurczaka faszerowany szpinakiem, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami,
podawany w sosie orzechowym z gnocchi i pieczonym burakiem
49.50
 

POKE BOWL Z KURCZAKIEM
brązowy ryż na ciepło, podawany z awokado, marchewką, mango, zielonym ogórkiem, rzodkiewką
oraz kurczakiem panierowanym w panko, sos
38.50 
 

POKE BOWL Z TOFU
brązowy ryż na ciepło, podawany z awokado, marchewką, mango, zielonym ogórkiem, rzodkiewką
oraz panierowanym prażonym tofu, sos
38.50
 

CURRY Z BATATEM, CIECIERZYCĄ I RYŻEM
33.00


                                        
KOTLET SCHABOWY

tradycyjny panierowany kotlet schabowy podawany z ziemniakami i kapustą zasmażaną
42.00 
 

KOTLET MAXIMUS
schab panierowany zapiekany z serem żółtym,  podawany z frytkami 
oraz zestawem surówek
 43.00
 

KOTLET MAXIMUS FUNGHI
schab panierowany zapiekany z pieczarkami i serem,  
podawany z ziemniakami i zestawem surówek
46.50
 

KOTLET MAXIMUS PODHALAŃSKI
schab panierowany zapiekany z boczkiem i oscypkiem, 
podawany z frytkami i zestawem surówek
 47.50 
 

ROLADA WIEPRZOWA
mięso wieprzowe duszone w sosie, podawane z kluskami śląskimi 
oraz surówką z czerwonej kapusty
50.50
 

JADŁO DRWALA
dwa placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym oraz zestawem surówek
48.00
 

GOLONKO BATORY
tradycyjne golonko kuchni polskiej podawane na kapuście zasmażanej 
z pieczywem, chrzanem, musztardą i ketchupem
58.50
 

ŻEBERKO BATORY
żeberko wieprzowe podawane z ziemniakami i kapustą zasmażaną
 51.00 

 

Ryby

ŁOSOŚ W PANIERCE ORZECHOWO-PARMEZANOWEJ
łosoś podawany z ziemniakami opiekanymi oraz mieszanką sałat
68.00
 

ŁOSOŚ GRILLOWANY
grillowany łosoś, podawany z frytkami oraz mieszanką sałat
62.50
 

DORSZ PANIEROWANY
panierowany filet z dorsza, podawany z frytkami i zestawem surówek
49.00

 

Pierogi i placki
 

MIĘSNE 
29.00

 

RUSKIE
28.00

 

2 PLACKI ZIEMNIACZANE 
podawane ze śmietaną
28.00

 

POWRÓT >